Saturday, October 24, 2009

KEPADA YANG VIEW BLOG NI

i change my blog to www.theskinnyshaf.blogspot.com

Sunday, June 28, 2009

PENGUMUMAN-ALAMAT BLOG YANG BARU

www.skinnyshaf.blogspot.com-------thank you!

Thursday, June 4, 2009

PENGUMUMAN YANG TERAKHIR KALI

seiapa yang dah email aku dah email balik dah url blog aku yang baru.sila view!!!aku takkan annouce url kat sini...aku hanya layan email..ada la sebabnya.sekali lagi email aku niasalina@gmail.com...sila email.dan blog list aku masih usahakan lagi.sebab sangat tak ada masa sekarang.thanks to all the support

Friday, May 29, 2009

PENGUMUMAN PENTING YANG TERAKHIR KALI BUAT BLOGGER SEMUA

aku akan delete blog ni.sila email to me so that aku boleh email balik dekat u all at niasalina@gmail.com sebab aku takkan publish kan kat sini aku punya blog adress terbaru.its gonna be more open as i really want to share with u all.kita ada freedom to speach kan.mana mana yang tak email aku..aku akan anggap ur not in my list anymore.aite.

Thursday, May 28, 2009

PENGUMUMAN PENTING UNTUK SEMUA!!!

hey ya all im gonna delete my blog and open up a new one!!!
its gonna be more open and exciting..hahah..so that i can share my experience with u all.

PLS EMAIL ME SO THAT I CAN EMAIL MY NEW BLOG ADRESS!!!!!AT niasalina@gmail.com
your cooperation much appriciated!!!!i only email to those that i know that openminded and cool!!!

PLS DO COOPERATE!!!U KNOW WHO U ARE SUCH AS MELON,ROOZU,BABYJANE,FELICIA,PUTERI,SURAYA,AJWIN AJEERA,VIDASAKURA...ARGH TO NAME A FEW..come on you know who you are..all of you at my follower..pls email me okay!!!im warning ya..LOL

Saturday, May 23, 2009

ITS A BEAUTIFUL DAY


things have been running smooth for me tapi tulah bila dah enviroment baru rasa macam bst sangat.yelah dulu kerja sorang sorang tak pun 2,3 orang tapi sekarang hamik kau..dah macam balik ke kolej.but hati aku tak sedap sebab someone..herm..

note pad :sesiapa yang bagi hp num nak tanya pasal kerja aku dah forwardkan.tunggu je call.ada la nanti tuh.and nowadays aku akan posting pendek pendek je..LOL

Thursday, May 21, 2009

SENTAP GILA VAVI


sorry okeh kalau tak nak gila jangan la baca sebab aku tengah sentap gila babi sebab si CHRIS menang.walaupun aku tak vote aku memang peminat setia ADAM LAMBERT.ADAM patut menang okeh.memang sial.serious shit aku almost nangis masa dia umum CHRIS menang..VAVI LAH
SENTAP AKU!!

BUSY WIZZY.POSTING SORRY AND OFFER KERJA


me and my new friend NANTHINI at training room...

since start kerja aku rasa macam busy sangat.bukan busy hape now.sekarang for the next 1 month aku tak kan start bekerja cuma training akan dijalankan.dah macam back to college uolss.serious shit.

disebabkan aku tak ada masa(disaat aku menaip ni aku di cyber cafe...ada lagi setengah jam nak masuk kelas)jadi posting ni aku tujukan untuk bloggers yang lain..sebab sekarang aku dah no time nak baca blogs.insyaallah aku akan baca blogs korang bila ada masa nanti.

okeh pada siapa siapa yang tanya pasal kerja..herm tinggalkan contact num kat my email -niasalina@gmail.com.i will try my best to cek my email okeh!

Sunday, May 17, 2009

SHIT!BENCI LAH!

damit!banyak blog yang terlepas baca sejak berhenti kerja dan ketiadaan internet di rumah.rasa macam banyak pulak yang aku miss out.yes i love to read blogs.esok pulak akan mulakan kerja baru kat TMNET..ergh cuti seminggu macam tak cukup untuk lepak lepak.

still ada jugak yang tanya pasal FREEDOM PARTY wether im going or not. a friend used to tell me that im not serious with life..eh aku dah jarang pergi party or event even dijemput atau diberi tiket free..aku tetap dengan perasaan malas pergi.well im not sure wether aku nak pergi ke tak.maybe las minit aku akan decide.

there so many komitmen la sekarang.ada jugak yang kata bila aku jawab macamni katanya aku nak kahwin.eh ces wadafak..dengan "anak anak" aku..rumah dan macam macam bil yang lain dah cukup bagi komitmen membebankan kat aku.

macam aku kata especially yang tak pernah kerja ..sedang study atau duk rumah jaga anak..mana nak tau beban komitmen.beban komitmen bukan hanya jaga suami,jaga anak atau menyiapkan assignment.cuba la kerja dengan orang dan bayar sendiri bil bulan bulan...bukan saja beban komitmen melanda..ni akan bercampur dengan sakit kepala,migrain dan stress.

damn!shit bencilah!but what to do.thats life....

note pad : promise self to read others blog when have the time

Friday, May 15, 2009

ANGELS AND DEMONS


semalam berkesempatan jadi antara orang pertama menonton ANGEL AND DEMONS lakonan TOM HANKS.ini pun sebab aku memang sukakan filem sebegini.kinda like NATIONAL TREASURE.alah benda benda misteri ni memang aku suka la.DA VINCI CODE is very fascinating.the book was good but the movie a bit disappointing.

ANGELS AND DEMONS aku boleh ulaskan sebagai "oklah" movie.aku tak berkesempatan baca buku dia so i was hoping the movie would be great.personal opinion aku rasa DA VINCI CODE is much fascinating sebab they in search of the HOLY GRAIL..or in this movie..so called "JESUS WIFE".but in ANGELS IN DEMONS its about POPE.u know..the leader of the Katoliks.walaupun aku cam gila gila sikit tapi aku sangat fascinate dengan sejarah.pemilihan POPE is a big deal at ROME.and how fascinating that boleh dikatakan semua statue kat rome macam sign yang membongkarkan sejarah.that i know.its not wrong if u learn about other people religion or what other people believe,right?aku juga ada baca 1 buku kinda like DAVINCI CODE called THE CHOSEN ONE..a story bout MARY MAGDELENE or dalam nama lain MARIAM.bos lama aku kasi buku ni.its a fun reading.im just reading not following..

oh ya aku bit rasa bersalah.seems that now i got no time to read other people blog.sad nya.dulu everyday baca.but since i got no internet at home and going to start new job.. my life would be hectic again.i promise myself to read blogs semua bila ada masa nanti.ergh picture pun lupa nak download.next time i will.

ha aku hantar sms kat mangkuk itew menceritakan perasaan aku..dia tak balas pun.terasa kot.LOL.

Wednesday, May 13, 2009

MOI AKAN START KERJA.YIPPEE.SIAPA NAK KERJA?

haloo.nampaknya memang confirm aku lepas ni akan jarang hadap blog.akan start work on monday.ada yang tanya pasal KERJA.ha siapa siapa yang nak kerja herm aku boleh rekemenkan.tinggalkan ur hp num kat my email ok niasalina@gmail.com.nanti aku akan contact.gerenti.tinggalkan cepat hokay sebelum aku start kerja terutama untuk ADIK ROOZU dan KAKIJALAN.

tadi aku berjumpa dengan JANTAN itew.so funny.kami bermaaf maafan.tapi dalam hati aku menyumpah nyumpah.LOL.aku datang sebab ambik gaji.ah jangan siapa siapa mintak belanja.aku dah habis shopping.serious habis.1 hari harini aku belanja sampai RM500 beli barang.pe kes.afiq lagi best siap beli kete mainan untuk "anak anak" kesayangan dia.nanti aku put picture.harini tak sempat.huhu.aku siap belikan afiq 2 pasang kasuh as birthday present untuk birthday dia 20hb nih.nasib baik murah.2 pasang for RM 100.wah sale gitu.nice!

ah FREEDOM PARTY nih dah ramai yang start tanya aku pergi ke tak.oi kalau nak belanja aku on aje.ni setakat tanya aku pergi ke tak baik tak payah.adik aku si ATIE dapat tiket free.ces pastu sms aku kasitau.macam cibai.jeles aku.hokay selamat beramal.

note pad : to FARAH ZAMAN yang leave comment dekat post sebelum.if u read this,please contact me via email above.would like to know u better ;)

Monday, May 11, 2009

HAPPYNYA MOI!

seperti yang diwar warkan aku dah pun selamat berinterview pagi tadi.mak hai punya la lama dari pukul 9pagi sampai la pukul 1 tengahari.BAYANGKANLA.tapi kata kawan aku yang kerja Kelly Services yang dah dekat 4 tahun tak jumpa tadi boleh jumpa pulak...interview untuk CELCOM and TMNET STREAMYX memang lama.

disebabkan aku antara yang discreen sebagai peserta terakhir..chewah!aku yakin aku dapat.start isnin ni bersamaan dengan 18hb Mei.kalaula betul aku dapat sebab kena tunggu call dari diaorang for confirmation dulu aku memang syukur sangat.ni la sebabnya aku tekankan WHATEVER HAPPEN ADA HIKMAH SEBALIKNYA....yang penting gaji moi up berganda dari kerja lama.ces.alhamdulillah..

nampaknya aku akan kurang update blog.tunggu streamyx masuk rumah minggu depan dulu.barulah senang hati.wahhahhahhahha*gelak setan*.maklumla nak kerja streamyxkan.chewah!.LOL.bagi sesiapa yang ada streamyx tuh kalau ada masalah apa apa tolong jangan tanya aku ye.amaran ni.haih semangatnya nak masuk kerja baru.

dan untuk JANTAN ITEW...pesanan untuk anda..WHAT GOES AROUND COMES AROUND..eh moi tak berenti kerja sebab kau hokay.so sekarang kau boleh kerja sorang sorang macam biasa.happynya tak tengok muka kau dah.

note pad : doakan kakak cute ni dapat masuk kerja baru ni.LOL. ;)

Saturday, May 9, 2009

PESANAN PENAJA

harini MAYBE hari last aku kat company ni.ada yang bagi nasihat supaya aku stay.dah dapat kerja lain baru chow.tapi aku macam dah tak ada hati la nak kerja kat sini.tambah lak kalau JANTAN itew datang.lagi la.aku rasa mau aku meletup.aku berhenti bukan mainly sebab dia tapi sebab aku tak nampak future aku kat company ni.

bagi orang yang tak kenal aku..aku ni memang garang tapi ada soft heart.aku masih lagi paham yang dia tuh muda.tak matang.lelaki must admit yang u guys lambat mature kan.thats why la aku awet muda sentiasa.LOL.sebab afiq muda dari aku.so aku sangat faham.in the end aku rasa macam nak tergelak besar pasal perangai meroyan JANTAN ni semalam.kalau lah korang dengar cara dia bercakap dengan aku.gerenti end of the days korang pun akan gelak sama.kesian dia.LOL.mana yang ingat dia ni lelaki lembut..NO HES NOT.tu yang buat tambah pelik tu.

thanks pada yang doakan pasal my interview this coming monday.aku tak nak put high hope.kalau tak dapat theres always others.and aku akan try sampai dapat kerja lain.banyak komitmen.aku tak nak buang masa.aku always put in mind things happen for a reason.so aku banyakkan sabar je.

pada JANTAN ini..disebabkan kau kata kau selalu nampak aku main internetkan..mesti kau tau blog adress aku kan.aku pun harap kau baca semua nih.LOL.semoga kau senang hati sekarang sebab aku nak blah.tapi bukan sebab aku kalah dengan kau.tapi memang aku nak blah cuma tunggu masa sesuai.apa hak kau nak berhentikan aku pun.kau siapa?ada bayar gaji aku ke?GROW UP la weh.and tak payah la buat perangai perempuan.PMS tak tentu pasal.LOL.sebab aku sendiri tak suka kalau aku buat perangai macamnih.ni pulak jantan buat perangai camni.GO FIGURE.aku tak kata kau tuh jilat buntut.tapi kau terasa sendiri kan.heh.selamat beramal.

Friday, May 8, 2009

EH U OLLS BACA NI PLEASE..PAKSA NIH

aku dah decide..nak berhenti kerja hujung bulan nih.hari isnin ni ada interview dekat TMNET Taman Tun.DOAKAN AKU DAPAT!
ini semua gara gara mangkuk kat ofis aku.kenapa tiba tiba nak maki aku.apa hak dia nak maki aku.ini bermula dari sms dia yang berbunyi "sha, i nak tanya you for the last time, u serious bout your job?"exactly like this.aku tak suka bila orang tanya soalan serius ni melalui SMS.so aku call...
mula mula aku kata "next time kalau ada soalan serius macamtuh call la i tak ada kredit.so why u hantar sms macam tuh?".then dia pun start tinggikan suara.erk cakap elok elok tak boleh ke?dia mula la dalam nada tinggi cakap aku tak buat kerja duk layan internet...tak tolong sapu lantai dan mop.ini antara reason besar dia.pastuh aku biasa la TAKKAN TAK NAK PERTAHAN KAN DIRI kan?
aku cakap aku tak surf internet the whole time.kat sini aku nak admit aku sekarang memang slow buat kerja sebab aku tension dan bosan duk ofis sorang sorang.boleh gila tau.kalau jantan ni datang pun bukan bercakap pun.mana mana yang pernah baca posting aku yang lepas lepas ada aku story pasal jantan ini.and pasal mop and sapu lantai.sory to say AKU MEMANG MALAS NAK BUAT.time rajin boleh la.pastuh dia kata "tiap kali i datang ofis i yang kena buat".erk ADA AKU KESAH?bukan aku tak nak tolong tapi sometime rumah sendiri pun tak sempat sapu hokay.pastuh lepas sesi bertekak aku jadi malas terus letak.kemudian dia call lagi.membebel macam betina.aku call afiq aku nangis. tension. pastuh dia call.eh dia ingat aku nangis sebab dia ke?PLEASE LAH.aku nangis sebab baru lepas ngadu kat laki aku.
kemudian dia hantar SMS bertalu talu macam perempuan kalau gaduh kan.oh ye lupa..dia sound aku..aku bising pertahan kan diri.eh of course la.TAKKAN LA AKU TAK NAK PERTAHAN KAN DIRI.AKU BUKAN MACAM DIA HOKAY.eh dia nih?pelikkan?.oh ye berbalik kepada sms dia.aku letak semua kat sini hokay.semua aku tak balas sebab tak ada kredit.plus buang masa layan budak budak.
"kalau u nak terus menangis go on i tak ada issue.but then kalau u rasa tak sesuai please quit"
-jawapan aku : sory aku tak menangis sebab kau.and dia tak ada hak nak suruh aku berhenti.


"selama ni i tolong u financial u, but then if u tak boleh except apa yang i cakap then too bad la.lagipun i call u 2 kali tadi u main suka suka letak, so i assume u dah tak interested lagi then quit ok"
-jawapan aku : erk yang kasi gaji aku selama nih bukan bos ke?erk suka ti la nak letak malas nak cakap dengan budak budak.erk kau siapa nak judge aku and paksa aku berhenti?

"pada u mungkin i nampak jahat and whatever, gila kuasa.its okay for me.i tak kisah."
-jawapan aku : eh bila pulak aku cakap camni.emo lak jantan ni.ayat whatever tuh..erk tak tahan mak nok.LOL.aku tak pernah cakap.terasa sendiri ek?wahahhahhahhaha.

"i think the best way u quit je la k.since u pun tak serasi dengan i.ok"
-jawapan aku : erk kerja ni nak kena serasi dengan kau ke?please la.dari mula memang tau tak serasi.aku ingat lagi kau kata "tak tau kenapa bos ambil pekerja lagi" kat aku masa aku mula mula masuk dulu.

buat pengetahuan uolls, dia ni muda dari aku.boleh katakan orang kanan bos.LELAKI hokay.tak tahan aku.attitude cam?..go figure.lastnya aku call bos.bos aku cakap sangat COOL.rilek je dia kat PULAU PERHENTIAN.chill out lepak tepi pantai.chewahh.dia cool je cakap nanti dia kata dengan jantan nih.dan ITS UP TO ME TO DECIDE MY ROAD.and obviously aku rasa mamat nih emosi.1 SMS dia pun aku tak balas.MALAS.atitude kanak kanak.so aku cakap dengan bos aku..aku akan berhenti kerja hujung bulan nih.sebab aku pun tak nak susahkan bos aku.above all bos aku sangat nice.aku tak nak cerita lebih lebih masalah lain sebab aku respek bos aku.except JANTAN INI.eh dia tak tau kot yang aku melepas segalanya kat blog?LOL.

note pad : DOAKAN KAKAK CUTE INI DAPAT KERJA OKAY!

KENAPA MESTI...

semalam setelah sekian lama aku tak tengok berita aku pun tengok la berita kat tv3.since tak ada cerita lain kan.ASTRO pulak tak okay lagi. maintenance buat kerja cam cibai.masuk harini dah 5 hari tak ada ASTRO.anyway,permulaan berita semalam pasal krisis politik kat PERAK.yes my hometown.sorry to say im 26 years old and i never vote.why?because aku tak sukakan attitude orang politik.

kenapa mesti nak gaduh pasal pangkat.why not get along je for the sake of rakyat and country.kenapa nak gaduh gaduh sampai RAJA NAZRIN kena tunggu sampai 5jam.herm for those yang tengok berita semalam tau la pe kes.as a person yang tak pernah vote aku tak nak sentuh pasal politik.issues on agama,politik and such is very sensitive in our country even there is so called freedom to speech.bak kata TUN M berani buat berani tanggung.

Thursday, May 7, 2009

KISAH KISAH

bosan.betul betul bosan.dari pagi until now buat kerja ala ala kadar je.the rest duk blog hopping.just now baca blog sarah-love.hate.life.angel.i dont know her lah.but so interesting her wekend.in short,she went to watch movie..SHES NOT INTO YOU.end of the movie a guy propose to his girlfriend.a shocking proposal la.rupanya him with friends dah book the panggung and also the screen to show their picture.damn sweet kan!pi baca blog dia to know details.
anyway ASTRO masih lagi tak ada.dah nak masuk 5 hari.DAMIT punya maintanance.erk nak kena maki lagi la tuh dengan aku.sialan betul.buat kerja macam siput vavi.
anyway semalam tengok berita.dah lama tak tengok berita.baca news pun online.tak tahu apa nak jadi zaman sekarang.nyawa manusia cam sampah je.2 orang wanita hamil mati kena ragut.sorry to say aku tak nampak mana kebaikan director zaman sekarang buat movie pasal rempit.kecuali rempit yang first sebab shooting kat rumah lama aku.heh.sebab aku rasa most of it menggalakkan je.aku tak nampak pun mana moral of the story.
blog hopping today aku notice ramai betul manusia ada blog.and most of them are so young.below 23.semua orang dah lantang menyuarakan pendapat.oh tak sabar nak tengok drama series baru from QHI(destinasi budget,OAG)called BLOGGER BOY.if im not mistaken.
semalam buat a small celebration for AFIQ.hes loving the cupcake.now im addicted to CUPCAKE.thanks to SARA SHUGGACRUSH ;)

Wednesday, May 6, 2009

THE NEVERENDING STORY


tadi sedang layan FACEBOOK.my friend..*thanks to FALIQ* letak pasal movie THE NEVERENDING STORY.filem ni tahun 80an dulu.masa tuh aku kecik lagi.sesiapa yang tak pernah tengok filem ni makanya dia mesti 25 tahun kebawah.LOL.sebab afiq pun tak pernah tengok cerita nih.ces!WTF!nanti aku buy dvd for him lah to watch.
aku memang dari dulu hingga kini berjiwa kanak kanak.NARNIA pun antara fave film.sampai ada buku lagi.tapi NEVERENDING STORY akan tetap aku ingat dari dulu hingga kini.bagi siapa yang tak pernah tengok movie ni masa kecik kecik dulu aku sarankan korang tengok.sangat best.
aku ingat lagi karakter dalam movie ni such as BASTIAN,ATREYU,FALKOR...ergh miss this story.im downloading it now ;).actually NEVERENDING STORY ada sampai 3 episod.tapi aku tengok 1 je that is yang first.so now im downloading the rest of it.

Tuesday, May 5, 2009

ADA SIAPA SIAPA NAK BELANJA?

nowadays sangat fucking bosan kat ofis.rasa macam everyday nak balik at 1pm je.esok will celebrate afiq birthday.a bit too soon as his birthday 20hb ni.have to sambut awal sebab aku takut broke nanti.so aku dah tempah cupcake from SARA..sesiapa yang nak tempah cupcake can inform me and will pass to SARA..hope dia tak baca statement aku nih as its a suprise for him.alah bukan dia baca pun blog aku nipun selama nih.birthday gift masih tak beli.tak tahu nak beli apa.any suggestion?
ASTRO dah masuk 3 hari takda.memang bangang management apartment aku nih.ingat ASTRO tu free ke bulan bulan.dah la aku tak happening tanpa tv.ergh.sorry to say aku memang couch potato.
hujung bulan ni so many events lar happening here in KL and MELAKA.FREEDOM 09 akann berlansung selama 2hari di MELAKA A FAMOSA.featuring FERRY CONSTERN and ABOVE N BEYOND.ces!aku ingat TIESTO ada.apsal kat tv ada iklan tunjuk TIESTO.penipu sungguh.maklumat lanjut www.freedom-09.net.
kemudian UOX PARTY kat mana entah featuring STEVE AOKI!!!(mana mana yang tak tahu STEVE AOKI adalah abang kepada DEVON AOKI pelakon fast and furios yang muka jepun tuh)and others like LAPSAP.maklumat lanjut at www.uox.com.my.
mana nak pergi.lagipun dah so damn long tak pergi event.afiq pun macam eager nak pergi.bengkerap la aku.kena beli kasut baru lagi.ada siapa siapa nak belanja?

MY NEW HAIRCUT


just nak show off my new hair..much shorter.if u all perasan i always wear spek in my picture..sebab mata lebam.bengkak tak cukup tidur.dah macam orang tua.LOL.but loving the new hair.senang nak style.

Monday, May 4, 2009

MALIQUE'S BABY


INCA MEDINA MALIQUE

dulu i used to be TOO PHAT fan sebab aku inlove sangat dengan MALIQUE..LOL.tapi since knowing him from a friend that used to date him in way past and knowing damian from VE minat aku kat jadi biasa biasa je.haha.apa pun i hope they wont be mad i put this picture sebab their baby is so damn cute!!!!ini pun thanks to forum cari.com.my for the picture.congrats to both malique and melissa.

TRIP TO KAMPUNG

baru pulang dari kampung semalam.camera pulak tertinggal jadi tak dapat nak upload gambar.
hati ni sejak balik ke rumah di bandar ni macam nak pulang semula ke kampung.mak masih meniaga nasik lemak.dia bosan kalau tak buat apa apa kat rumah.my dad pulak dah makin tua jadi aktiviti dia hanya duduk lepak dirumah menonton tv atau keluar jumpa kawan kawan..*me start crying while typing*.
since balik aku banyak menangis.setiap kali balik pun macam ni.aku bukan anak orang kaya.duduk di kl pun bukannya mewah.cukup untuk "dah besar untuk tanggung diri sendiri dan bukan harap mak bapak lagi".bila balik ke kampung hati jadi sayu melihat parents yang makin tua.my mum akan sentiasa meniaga untuk hilangkan bosan atlis dapat jugak duit.its not that anak anak dia tak bagi duit.setiap malam mak akan start buat apa apa yang patut untuk masak masa subuh.sometime aku tengok dia akan tertidur sambil buat.and my dad akan tolong mak senyap2.it was this moment aku rasa sayu sangat.malam tuh aku tidur while crying.
they been together for so long.40 years plus i think.it was that moment yang aku rasa sangat sweet.my dad hanya sekali pernah ke rumah aku di sini.tapi mum..ergh she got so many thing yang dia tak nak tinggalkan.ayam la, rumah la..especially nenek aku yang tengah sakit.eventhough my aunty yang bongsu duduk hanya belakang rumah opah aku but still my mum la yang there everyday.aku tak tahu bila masanya aunty aku nih jaga opah.poor mum.but then it show how much my mum love her mother.masa opah belah ayah sakit dulu pun mak jugak yang jaga.
kadang kadang aku rasa diri ni sellfish.tak banyak masa nak balik ke kampung.selalu force my parents datang ke kl.i wish i have the time to go back much often nowadays.bila balik ke kampung sebelum tidur everything will come back to me.all the memories yang dah di create kat rumah kampung tuh.dari masa aku kecik,perkahwinan adik beradik membawak la ke pengkebumian opah kat rumah..semuanya aku bayangkan.semua buat aku sayu.i miss my childhood.and i wish for more time with mum n dad.and i wish for better relationship with my sibling as i love them dearly.

ONE OF THE BEST BABY LAUGH EVER!

Thursday, April 30, 2009

RANCANGAN REALITI YANG INDUSTRI HIBURAN MALAYSIA PATUT BUAT

baru lepas menangis menonton YOUTUBE.asal hujung bulan je mesti emo.faham faham la.aku spend my morning till noon watching video BRITAIN GOT TALENT.i cry masa tengok video SUSAN BOYLE..have to be truthfull that she aint a beauty..jadi semua orang pandang rendah..the judges sampai la penonton.but after she sing everybody give a standing ovation and change their mind.poor she..dah 40+(i think) baru nak taste glamour.and damn she got a really good voice.antara video lain that you should watch under BRITAIN GOT TALENT
1.stavros flatly-dance
2.flawless-dance
3.hollie steel-singer
kenapa la rancangan realiti kat malaysia ni banyak sucks.come on!next year no more MYSTAR LG..no more AF..kalau betul nak tiru rancangan realiti luar pun buat lah THE BIGGEST LOSER ke..or something like BRITAIN GOT TALENT..means apa apa talent pun can be serve.
hari ni aku betul betul sucky.patutla kawan kawan cakap aku garang.LOL.on the way ke tempat kerja tadi ada bunch of guys dok panggil panggil aku "hi sayang nak kemana tuh?"he said..and i reply "watch your mouth shithead!".obviously im not in good mood.plus aku memang tak suka attitude laki macam ni.walaupun garang im very sensitif.
well goin back to my hometown esok.best best.yang tak best hanya gaji.why so low.ergh.patience is virtue.

THE T MOBILE DANCE!DAMN AWESOME!WISH AT MALAYSIA ADA THIS SHIT!

Wednesday, April 29, 2009

WEBSITE YANG MENARIK.KHAS UNTUK PEREMPUAN.MUST TRY.LOL

sesiapa yang baca posting sedih aku kat bawah sudi sudilah menderma.LOL.tak payah derma pun tak apa.rajin rajin la tolong klik iklan aku.lepas jugak 1 bil nanti.
anyway disebabkan hari ni aku TOTAL MALAS+DEMAM+RASA NAK BALIK RUMAH+CANT GET HANNAH MONTANA THEME SONG FROM MY HEAD...aku mulalah duk google everything and anything.ini jadi kebiasaan bila aku dah muak tengok FACEBOOK,BLOG dan lain lain.

website ni aku rasa kaum aku lagi suka sebab yelah mana yang ada boyfriend and dah gatal sangat plus tak ada kerja tu boleh la cuba website nih.www.makemebabies.com.its say they do it 90% tepat.ya la wat eva.actually bergantung kat gambar yang kita post jugak.


ni pic dengan afiq..LOL..bapak lawak..takkan anak aku macam mat saleh

ini picture anak aku dengan JOHNNY DEEP.wahahahhahahhahhahahhahahahhahhahah.memang accurate sebab pic aku telinga sebelah tak nampak.sama la dengan pic "baby" nih.

note pad: nampak sangat aku tak ada kerja.LOL

KISAH MENYAYAT HATI

semalam malas nak update blog.no story.
harini on the way ke tempat kerja..kasut putus...beg putus...mouse rosak....
ini semua nak suruh aku beli baru..misi mengeringkan duit aku.
kebiasaan hujung bulan..iaitu waktu gaji..orang lain sentiasa ternanti nanti.
bagi aku ni masa untuk bayar bil bil yang sangat la banyak.sudahnya tinggal untuk belanja diri hanya seciput.membuatkan aku kena mintak advance setiap bulan.sudah buat permohonan naikkan gaji sikit.harap harap lulus.kan best kalau aku student.ada seorang kawan dengan humble mengatakan "aku belajar pun hujung bulan dapat duit macam orang kerja".aku tak tahu duit apa yang dia dapat.yeke?kalau macam tu bestnya jadi student.

sesiapa yang pernah baca mengenai kisah abang angkat aku yang tak guna.yang curi playstation afiq dan aku sudah report polis sebab ugut aku..semalam seorang jantan poyo yang juga telah ditipu mengugut afiq untuk bayar apa yang telah ditipu oleh jantan tak guna tuh.malas nak besarkan cerita maybe akan bayar sahaja.jantan poyo ni kekasih dia pelakon.dah makin terkenal sekarang.takkan RM100 pun nak berkira.manusia ni lah yang jenis anggap diri dia besar.watever.karma.what goes around comes around.
hari minggu ni mahu pulang ke kampung.tenang sikit.

sedihkan.menyayat hati sungguh.

Monday, April 27, 2009

ADAKAH INI BERKESAN KEPADA PENGGUNA?


enuff bout ANONYMOUS yang clearly desperate for attention..ada tak sesiapa pakai benda nih.my eye bag sangat teruk.dah macam kena tumbuk.LOL.kalau ada sesiapa pakai menatang nih i got only 1 question sebelum aku beli..ADAKAH IANYA BERKESAN?

oh ye memetik komen a good friend..KHALIL on the post below...to ANONYMOUS as its so interesting that aku kena copy paste here:
WHO ARE YOU to categorise/judge who's muslim/non-muslim? Who's bad and who's not?
I pity people like you that does nothing all day but to browse people's blogs and leave non-constructive criticisms and leaving without learning that people embark on different courses throughout their lives. IT IS a matter of personal choice but why don't we "ambil teladan" from the good/bad ones so we don't end up making the same mistake (or "sin" if you wanna call it that)?

Trying to preach? You forgot to put your name in....that alone shows how hypocrite and insincere you are...

And NO, nobody's trying to impress anyone here. Are you an attention seeker that you need to be constantly impressed by the people around you?? Hate to burst your bubble but you happen to be in the wrong place for that...

note pad : thanks bro!

UNWANTED VISITOR.AGAIN YOU ARE NOT WELCOME.

u din say it literally. metaphorically, u tryna tell us dat u are proud of what u have been doing.

im not 1% impressed at all ur unhealthy activities.


April 25, 2009 2:26 PM

komen daripada ANONYMOUS buat kali kedua.tell you guys.. orang yang macam ni memang tak boleh dibuat kawan.SIAPA YANG NAK IMPRESSED DIA?who is he/she yang dia ingat i want to impress him/her?and what do you mean by us.anyone else understand what im tryin to say.kenapa you tak put "ME" saja instead of "US".to you whoever you are.continue la pi blog orang lain and judge them.OBVIOUSLY you dont get what im tryin to say at my last post.OBVIOUSLY that i said u are unwanted here.i can know who you are but its just a waste of my precious time to entertain you.and its POINTLESS to talk dengan orang macam you.OBVIOUSLY you very damn nice and good for you.when i first start buat blog i truly nak be honest dalam my story.to share and to learn together.here..its hard to do that.eventhough ada freedom to speech.TO YOU...AGAIN YOU ARE UNWANTED HERE.AND YOU DONT PUT YOUR NAME AGAIN.THIS IS THE LAST TIME I WOULD SAW YOUR COMMENT HERE.OBVIOUSLY YOU GOT NO LIFE OTHER THAN JUDGING PEOPLE.HAPPY NETWORKING!

Saturday, April 25, 2009

DO READ THIS.ANONYMOUS YANG BAGI KOMEN NIH..PANDAI BACA KE TAK POSTING AKU!WHO U ARE TO JUDGE ME?!HUH!

so, ur tellin us dat ur proud of what you have doin for all this while? clubbin, smokin, and GOD knows what else?

do correct me if im wrong. r u a muslim? or non muslim who look like a malay and good in bahasa. im confused


THIS IS WHAT AN ANONYMOUS COMMENT ME AT MY TAJUK AHLI MESYUARAT TINGKAP.LET ME ASK U.U DUNNO HOW TO READ AND UNDERSTAND ISIT?DAH TUH BUBUH NAMA ANONYMOUS.KALAU U WANT TO PROVE UR POINT BUBUH LA NAMA.DONT U READ MY POSTING CAREFULLY.DID I SAY IM PROUD WITH WAT IVE DONE?DID I SAY I DRINK ARAK NOW?DID I SAY IM JAHIL?DID I SAY I LOVE DOING IT.WHAT IM TRYING TO SAY IS I GROW FROM MY EXPERIENCE AND BE A BETTER PERSON.IF U DONT LIKE ME DONT READ MY BLOG!IF U SO DAMN SAINT PLEASE COUNTINUE AS U RASA U ADALAH ORANG PALING BAIK DIDUNIA.I DONT LIKE THIS KIND OF PEOPLE YANG JUDGE AND HENTAM ME EASILY.GROW UP!AND IF U READ MY BLOG READ MY POSTING CAREFULLY.AND PUT UR NAME INSTEAD OF ANANYMOUS.WHO ARE YOU TO JUDGE ME LIKE TAT?DO U LIVE WITH ME AND SEE MY DAILY ROUTINE?BLOGGERS LIKE ME DONT LIKE UR KIND OF ATTITUDE.SO GO AWAY!AS I WILL FIGHT BACK WHOEVER ATTACK ME.

DRAMA YANG SENGAL WALAUPUN MOTIFNYA PENGAJARAN

semalam menonton drama bertajuk "SUARA DARI KUBUR" di channel 104.lakonan RIDZUAN HASHIM(siapa mau jadi skandal dia aku boleh kasi his hp num.LOL),YASMIN AHMAD,GAMBIT SAIFULLAH dan ramai lagi.aku tak berapa menghayati drama ni.sibuk tukar tukar channel lain sebab aku sangat tak sukakan iklan.aku bayar astro mahal mahal bukan nak tengok iklan hokay.
anyway masa aku tukar semula,drama nih sedang scene si GAMBIT sebagai anak muda yang duduk kat bandar.halah jenis mak bapak sosial and dont give a damn pasal anak anak.dia dan rakannya menunggang motor besar.lepak tak tentu hala tepi jalan dalam cubaan "tackle aweks".masa scene ni aku gelak gila sebab WTF tunggang motor besar lepak tepi jalan tackle awek?lain la bawak RXZ ke...alah motor rempit tuh.dress up pun dengan jaket mahal bagai.
then 2 orang awek pun lalu kat dia orang.the best part is this 2 awek pakai tudung.director nih pandai ke tak?aweks ni ditegur mamat poyo tepi jalan terus layan sembang?aku pun tukar channel.sebab rasa macam hape jenis drama nih?!then bila aku tukar balik terus scene awek 2 orang ni dah ada kat rumah mamat poyo.WTF?awek bertudung ikut jantan baru kenal balik rumah diaorang?then as cliche it is minah 2 orang ni pun kena rogol sebab jantan 2 orang ni kasi air yang dibubuh something.nak ditambah sengal..minah 2orang ni berlakon bapak kayu!
mungkin pengarah nak tunjuk yang betapa jahatnya diaorang sampai perempuan bertudung pun diaorang nak rogol.tapi perlu ke pakai perempuan yang bertudung.kalau tak pakai tudung kena rogol macam tuh audience dah tahu yang watak dia still jahat.go figure!

note pad : happy weekend people!

TAG DARI CIK IMMAH PARIT JAYA

disebabkan cik IMMA adalah my good friend so aku jawab.walaupun hakikatnya aku malas gila nak buat TAG.LOL.i lap u lah IMMA.

1. Anda perlu printscreen wallpaper yang anda tengah guna sekarang..
sory to say aku pakai wallpaper plain yang ada dalam laptop.so tak payah la aku letak kat sini ye.yang penting kat desktop ada LIMEWIRE-untuk download segala macam.VIRTUAL DJ-untuk belajar mix lagu.ini antara yang penting.

2. Beritahu kenapa anda suka wallpaper anda..
simple seperti ownernya ;)


3. Tag pada 10 orang..
sesiapa yang gatal baca.LOL

Friday, April 24, 2009

TETAP SUKA WALAUPUN DIA DIKATAKAN GAY!


oh ADAM LAMBERT.aku sekarang sampai ke tahap malas nak tengok persembahan yang lain.tunggu ADAM's performance saja every week.memang dah sure confirm dia akan menang.setelah tersebar pic dibawah dan banyak lagi pic daring..ADAM dikatakan hanya ketawa.whatever pun ADAM memang dasyat every week.

whateva la ADAM

note pad : for more ADAM's picture just google his image ;) banyak lagi pic yang "menarik".aku dah naik hangin dengan internet kat opis ni.tak bagi belas kasihan lansung.kejap kejap offline....kejap kejap online.vavi tul.

Thursday, April 23, 2009

MARI BUANG MASA BERSAMA

ada yang komen dekat title AHLI MESYUARAT TINGKAP yang dia tuh baik kat dunia nih.WATEVA lah labu.pi baca komen dia and let me know what you think.its at AHLI MESYUARAT TINGKAP yang 1st.
hari ini aku banyak makan gaji buta.ini antara hasil masa aku harini.buat FACE MANGA.tukarkan our face to MANGA CARTOON.but its not that same.kena pilih face feature betul betul nampaknya.LOL.happy networking!!!

siapa yang minat nak buang masa do this shit pi kat website dia www.faceyourmanga.com

Wednesday, April 22, 2009

PENTINGNYA BELAJAR SPEAKING LONDON

pagi tadi on the way ke ofis aku rasa macam persatuan ibu ibu lepaking kat bawah apartment ni macam dah bertambah pulak ahli.

anyway nak story mengenai peluang pekerjaan zaman sekarang.aku sendiri asyik tukar kerja for the pass few years.kerja tak best lah,gaji tak tinggi,office politik la...macam macam alasan yang membuatkan aku selalu tukar kerja.aku pernah dengar yang once you asyik tukar kerja you will always be like that.setakat ni aku sendiri belum jumpa kerja yang betul betul aku suka.like kerja yang everyday i look forward nak pergi.herm.
pernah jugak terpikir nak sambung belajar.aku actually nak jadi wartawan.tak nak jadi wartawan gossip.nanti aku digelar hansuang!(memetik ayat azwan ali).aku nak jadi wartawan isu semasa.bestkan.tetapi macam tak tercapai je disebabkan masalah kewangan,masa dan inisiatif ke arah tu tak ada.well everybody got a dream.

masa belajar dulu aku ambil tourism.a big mistake.sebab in the end aku tak minat.banyak lepasan SPM etc. memilih course yang mereka tak minat hanya semata nak masuk Uni.dan banyak aku lihat yang belajar tinggi tinggi tetapi tak boleh speak in english.its a MAJOR problem nowadays!!!my housemate masa kat P.J dulu for example dia lepasan IJAZAH..her english sangat bad.she even scared to speak in English.sebab takut malu.apa nak malu i said if niat nak belajar.aku dah macam kamus for her.sudahnya lepasan IJAZAH ini hanya duduk dirumah menjadi surirumahtangga sekarang.she happy though but sometime bosan dan masih mencari kerja sesuai.dulu dia dan seorang rakannya yang juga lepasan IJAZAH hanya bekerja kilang selepas habis study.
EDUCATION dan SIJIl memang penting.aku tak nafikan.but knowing to speak in English dan pengalaman bekerja is a bonus.kawan aku yang lepasan ijazah ini pernah berkata ramai kawan kawan dia yang kerja di kilang adalah lepasan ijazah.tidak pandai berbahasa Enggeris antara penyebab mereka susah nak dapat kerja yang okay.
aku tidak mengatakan aku pandai.aku tidak lahir terus speaking london.in my family tiada yang fasih berbahasa inggeris.tapi aku minat dan belajar.semasa kecil aku tidak meminati GABAN,POWER RANGER all this.hanya menonton sekali sekala.tapi lebih menonton SESAME STREET dan yang seangkatan.hingga kini masih belajar.menonton movie pun sambil belajar.what can i say is LIFE IS A LEARNING PROCESS.YOU NEVER STOP LEARNING.

note pad : HELP OUR EARTH ON DAILY BASIS LIKE USING LESS PLASTIC!!!AND TAK PAYAH HADAP SANGAT LAPTOP..OK

Tuesday, April 21, 2009

MARI MENARI BERSAMA SHAF!!!


WE DONT DANCE WE ARE THE DANCE!!!!!!!!!!!

this is SMDB..its TECKTONIK DANCE..i have been a fan like forever..it is kinda the same like ELECTRO..above all its a damn cute dance!!!tiap kali menonton SMDB mesti rasa nak BERTECKTONIK..atau dalam bahasa kawan kawan..nari kepak kepak.LOL.for those RAVER you know what tecktonik is.plus its a good exercise too.LOL

note pad : SMDB is their initial.and some say it means Still Move, a Dance is Born.you can just google them at youtube.plus to listem more this kind of music download the song at the website JUSTELECTRO at my blog list.

AHLI MESYUARAT TINGKAP 2.PERLUKAN PENDAPAT ANDA

berbalik kepada tajuk AHLI MESYUARAT TINGKAP.setiap hari,dalam perjalanan ke ofis ada 1 gerai menjual nasi lemak dan kuih muih.tuan punya gerai setiap hari akan membawa anaknya bersama.oh ye aku punya ofis ke2 di kawasan apartment.so gerai ni kat bawah apartment ni lah.setiap hari juga aku lihat rakan rakan akak gerai ni akan turut serta bersama anak anak mereka.riuh rendah dah macam pasar kat bawah apartment ni sambil anak anak diaorang duk lari sana sini.ibu ibu ni dah macam persatuan gossip.kecoh sangat dengan suara nyaring mereka bergebang.
herm macammana la anak anak tak jadi kaki lepak...yang perempuannya macammana la tak jadi kaki gossip...macammana la anak anak tak jadi liar...kalau mak duk melepak pagi pagi lagi bergosip dan anak sibuk dilepaskan main.
ini semua adalah ibu ibu yang tidak bekerja.ibu ibu yang bosan duduk di rumah.aku tak katakan ibu yang bekerjaya bagus.ada yang lagi teruk abaikan anak kerana sibuk bekerja.tetapi bagi ibu ibu ini peluang untuk bersama anak anak lagi besar.kan lagi bagus pagi pagi ajar anak membaca di rumah.herm dah macam kat kampung aku tengok.LOL.aku tak katakan mereka ini ibu ibu yang tidak baik.cuma theres so many other thing you can do beside lepak gossiping almost every morning.

ada juga yang cakap berdasarkan posting AHLI MESYUARAT TINGKAP yang 1st bahawa aku takut komitmen.yes i am.tetapi sebab aku hanya being carefull dan lebih bersedia.kau mahu mencegah atau merawat?lu pikir la sendiri.dan please la kalau rasa diri tuh DAMN NICE..carry on.aku smoke,pergi ke club dan sebagainya..jadi aku jahat dan bukan a good friend?i am not stupid and jahil.takkan la sampai ke tua aku nak camni.atleast this is how i taste life.GET REAL.memetik kata kata seorang rakan sekolah lelaki..."aku lagi suka kawan dengan kau sebab kau cool..tak macam yang lain kontrol sangat lah.."thanks dear...aku tak mahu jadi sangat nice and sweet..I AM INDEPENDENT WOMEN...SO WHAT IF YOU THINK IM BAD..AM I?GO FIGURE...YOU DAMN SAINT IS IT?OPEN LA YOUR MIND.I GOT FRIENDS THAT BERTUDUNG AND ALIM BUT VERY UNDERSTANDING.SHE NEVER JUDGE ME.WHO ARE WE TO JUDGE PEOPLE.I DONT LOOSE ANYTHING IF THIS KIND OF PEOPLE WHO JUDGE ME AINT BE MY FRIEND.I AINT CARE.I LEARN FROM MY EXPERIENCE AND GROW FROM IT.SO GROW UP AS THERE SO MANY THING YOU SHOULD LEARN IN LIFE.HAPPY NETWORKING!-statement yang tidak ditujukan kepada sesiapa.kalau terasa..terasa lah.

Monday, April 20, 2009

THE DARJEELING LIMITED-A MUST WATCH!


dah lama duduk dalam draft baru sekarang nak edit dan keluarkan.tak tahu kenapa jiwa semakin INDIE sekarang.dari filem bawak ke music choice dan cara berfikir dan berpakaian.baru baru ini menonton semula THE DARJEELING LIMITEDbuat kali ke 3.indie movie yang sangat deep and meaningfull dilakonkan oleh pelakon terkenal ADRIAN BRODY(my herooo..)OWEN WILSON(all time fave) dan JASON SCHWARTMAN sebagai pelakon utama.mengisahkan 3 beradik yang sudah tidak bertegur selama setahun dalam perjalanan "soul searching" ke India sambil ingin bertemu dengan ibu mereka.memang best bagi yang sukakan movie yang deep and make you think.im trying to force afiq to watch this movie sebab dia tak berapa sukakan movie macam ni.a MUST WATCH people!

plus ADRIAN BRODY performance dalam movie ni is superb!!!!muka dia macam CHI OAG kan?alah pengacara DESTINASI BUDGET tuh.ha kan CHI i dah cakap muka macam you lah...kita tengok siapa setuju.LOL.

HES COMING TO FREEDOM PARTY !!!YEY!!!EH YEKE?


semalam sedang asyik menonton siaran 711,keluar 1 iklan yang buat aku rasa excited sangat!!!!FREEDOM FESTIVAL on end of MAY 2009 will be featuring DJ TIESTO!!!!!!!!!!OMG!the last freedom festival that features him aku tak dapat pergi sebab masalah kewangan.tahun ni mesti pergi.the DJ line up yang lain pun aku simply cant resist.its gonna be TIESTO,FERRY CONSTERN on the first day and ABOVE & BEYOND plus MARKUS SHULZ on the 2nd day.yes its a 2 days partey!for those who dont know what is FREEDOM EVENT can go to the website www.freedom-09.net for more info.to see the past event you can search the vids at you tube.

Saturday, April 18, 2009

AHLI MESYUARAT TINGKAP.POST INI PERLUKAN KOMEN DAN SARANAN MEMBINA.KHAS UNTUK SAHABAT LAMA

hari ni aku nak sharing and caring pengalaman sendiri lagi.
kisah mengenai AHLI MESYUARAT TINGKAP.dalam erti kata lain KAKI PENYIBUK YANG HIDUPNYA HANYA DIRUMAH.semalam aku terima SMS dari seorang rakan lama bertanyakan "kau ada kat kampung ke?aku jawab "tak.kenapa?"dia kata "saja tanya ingatkan kat kampung."aku jawab "maybe hujung bulan kot tak tahu lagi sekarang busy and budget tak ada.banyak nak kena bayar".dia menjawab sms aku dengan jawapan yang membuatkan aku rasa nak hamburkan semua kat blog harini iaitu "kau tu duduk kondo ke apa yang banyak sangat nak kena bayar".aku jawab "kau lain la laki tanggung.ingat duduk KL ni rumah harga 200,300RM ke walaupun flat".BTW aku tak duduk kondo.apartment sahaja.dan bulan bulan perbelanjaan untuk bil bil sahaja mencecah 1k+.

okay kat sini aku nak cerita kat korang semua especially kawan kawan sekolah aku yang selalu tanya bila aku nak kahwin.pernah aku sound seorang kawan yang dia nak kahwin sebab dah gatal.eh benda betul okay.siapa yang tak nak kahwin.am i right?.kawan yang sama sms aku pernah kata kat aku dulu "alah dah jodoh".tapi kat sini aku nak terangkan..jodoh is 1 thing.jodoh tu la boyfriend kau tu la consider jodoh kau.tapi adakah diri sendiri sedia dengan tanggungjawab yang bakal datang.aku tak nak duduk rumah jaga anak sedangkan laki aku pening pasal duit.macammana kalau jodoh tak panjang dan kau ditinggalkan tanpa apa apa.masa tuh kau mencanak la nak start life balik.

aku petik kata kata seorang kawan by YM yang pernah kahwin dan cerai...
boyfriend kita tu mungkin jodoh kita but kita belum sedia. aku rasa mungkin bukan masa yang sesuai nak kahwin.sedia dari segi keperluan la.dah ada life sendiri,dah ada duit sendiri.KALAU jadi apa apa kau tak payah takut.lain la kalau family kau kaya.jodoh ada macam macam maksud.berjumpa dengan kawan lama pun boleh dikatakan jodoh jugak.so jodoh bukan maksud untuk berkahwin je.kalau tak sedia nak kahwin pun tak guna jugakkan.kita ni perempuan kena pikir jangka masa yang panjang sebelum terjadi apa apa.tak ada siapa nak bercerai andai jodoh tak panjang kita tak tahukan.semua kat tangan tuhan.andai bercerai kita orang perempuan dihalau keluar tanpa apa apa time tu siapa kita nak cari?takkan parents lagi kot tu pun kalau still ada parents kalau tak ada?tambah yang kat kampung.otak tak berkembang.nanti sudahnya cerai tak cerai duduk kampung tak kerja jaga anak.

tulah panjang lebar kawan aku ni nasihat.dia bercerai muda.ada anak.nasib baik la dia independent.at least kami yang dah biasa susah sendiri ni boleh hidup even kalau tanpa lelaki.alhamdullilah lah.aku tak harap pun afiq cepat cepat lamar aku.aku tengok kawan kawan lain dah macam bersaing siapa kahwin dulu. jealous dengan kawan yang dah kahwin dan ada anak.for me bukan aku tak nak kahwin dan ada anak.tapi biarlah diri aku sendiri sedia.dan aku biar apa sahaja afiq nak buatsekarang.aku tak nak kalau dia jodoh aku dan dah kahwin nanti buat perangai macam orang belum kahwin.

aku banyak kawan kawan yang macamni.tapi aku respek diaorang sebab diaorang ada life sendiri.jadi sangat independent.mana kawan kawan aku yang dah kahwin tu aku doakan korang bahagia hingga ke anak cucu.tak payah nak terasa apa aku cakap.hidup jadi grown up ni banyak komitmen.bukak la minda korang.dan jaga family sendiri tak payah sibuk hal orang.

plus aku ingat dulu dia kata aku jahat..yelah sebab aku duduk KL.aku nak bagitahu kat sini okay...apa yang aku pernah buat..aku pergi club,smoke or whatever(tak perlu aku cerita kat sini)ini semua pengalaman yang membukakkan minda aku supaya jadi lebih matang.semua orang ada pengalaman sendiri yang membuatkan kita lebih matang.aku nak anak anak aku nanti senang tak susah macammana mak bapak aku rasa.dan aku nak jadi hot mama yang cool and intelligent supaya senang aku nak ajar anak aku erti hidup nanti as i been through it all good and bad.

Friday, April 17, 2009

SHAF THE MOVIE JUNKIE

ada yang baca posting aku dibawah dan cakap aku nak lepas geram dan jealous.eh please la buat apa aku nak jealous dengan orang pathetic camni.HELLO!ingat aku tak ada rupa ke.masalahnya aku nih tak suka menyundal like some perempuan.dan aku tak nak jual maruah.

okay betul kawan kawan kata aku ni cepat naik angin.LOL.

anyway dalam bulan lepas dan this month aku betul betul rasa macam movie goers sejati!!!mana taknya bulan lepas sahaja aku dah tengok 3 movie latest.bulan nih 2 movie.bagi aku ini pecah self record.as usually kita orang hanya watch like 1 movie per month.

antara movie yang ditonton:
DRAGONBALL EVOLUTION-bagi peminat DRAGONBALL like me..since kecil membaca komik DRAGONBALL sampai patung GOKU pun aku ada dan my mum cakap aku macam budak lelaki..its a thrill to see this movie.walaupun ada yang cakap tak berapa up to expectation..tapi ada cerita disebaliknya kenapa dia tidak bertukar jadi SUPER SAIYA dan sebagainya..because there is gonna be a sequel.so will be waiting for it!
RACE TO THE WITCH MOUNTAIN-sangat menarik tetapi a bit cliche as kita dah biasa dihujani dengan filem alien from outer space.tetapi lakonan THE ROCK memang best.
FAST AND FURIOUS 4-DAMIT!filem ni sangat best.sampai aku lupa afiq ada kat sebelah.at 1 part masa si jahat tu kena langgar dengan DOM semua orang dalam panggung tepuk tangan and can even heard some of them cakap "ha mampus pun kau".damn sangat menarik.10 minit permulaan pun dah sangat tasty.
COFFESSION OF A SHOPAHOLIC-sangat menarik untuk menyedarkan golongan yang suka pakai dan banyak credit card.very funny and the hero..oh sangat hottie.british/irish guy memang sangat slick.
TWILIGHT-yang ni aku watch DVD.teruja nak tonton movie ni because of all the fuss that has been going around on how good the movie is.yes aku sangat late dari orang lain untuk tonton movie ni.permulaan yang very slow.but masa the CULLEN family main besbol dan selamatkan heroin..fuh this part damn cool.pilihan heroin tak berapa menarik bagi aku.tapi hero that is EDWARD CULLEN is like fuckin dreamy weh!everytime he talk macam ahhh heaven...patutlah ramai sukakan dia.afiq pun admit it.haha fuckin gay lah you.plus the soundtrack very interesting.nak kena cari the songs they put in this movie.cant wait for the next one.i heard that DAKOTA FANNING will be in it!
XMEN WOLVERINE THE ORIGIN-LOL aku tahu movie ni tak masuk panggung lagi.yes aku adalah antara pembeli DVD cemerlang.sebab aku movie junkie.movie yang hebat is like a good drug to me.susah nak resist.tapi spoilnya beli DVD cetak rompak some part dah macam tengok THE MAKING.LOL siap ada tali dan 3D graphic lagi.afiq sangat frust.tapi note that its a pirate DVD so enjoy je.nasib baik tak banyak part.filem ni sangat menarik!its tell how he became WOLVERINE.dan GAMBIT dalam movie ni sangat hot!keluar kat panggung mesti tonton!

note pad : more movie to come our shore.cant wait for TRANSFORMERS 2!!

Thursday, April 16, 2009

SUGAR DADDY DAN PEREMPUAN PISAU CUKUR

nak cerita pengalaman sikit okay.
ramai yang kata(especially lelaki),perempuan sekarang PISAU CUKUR..MATERIALISTIK.aku admit that SOME of women nowadays sangat KAKI KIKIS.for example my exhousemate.dia hanya akan berkawan dengan lelaki yang boleh diambil kesempatan.sampai aku pun malu.sebab terpaksa teman dia(masa tu baru kenal dan tak tahu tujuan dia)jumpa lelaki yang pelik seperti pak arab dan lelaki yang baru dikenali.oh please lah im not that type.aku takut nak pau orang.paling berani pun aku pau afiq.dah tuh perasan cantik sangat sampai mintak kenalkan dengan siapa siapa yang boleh ambil dia berlakon.FOR WHAT!kau sendiri tak appriciate diri.kerja malas.nak senang cepat je.kesian anak anak kau kat kampung.

bagi aku,aku nak kan duit atau harta hasil dari titik peluh sendiri(except kalau terdesak terpaksa la pinjam kawan kawan,thats normal).even kalau get married pun aku mahukan kerjaya dan wang sendiri.dunia zaman sekarang ni kalau married life and you yourself tak ada life..herm what if 1 day your laki left you.ha masa tuh mencanak la nak start life balik.

kawan kawan yang masih tak mengenal life(bukan kata aku "miss know it all".NO!but i learn from experience..everybody got their own experience)bukan senang nak hidup bersama dengan orang lain(aku pernah stay dengan family afiq almost a year masa susah dulu)KOMITMEN is a damn big thing.masa sekolah dulu teringin nak dewasa dengan cepat.but now..ergh with all the bills every month rasa macam nak go back to my childhood je.so jodoh is 1 thing but are you truly ready.thats what im trying to say everytime orang tanya aku "bila nak kahwin?".

bukan aku tak pernah hidup senang.seorang dato' pernah kasi aku RM 500 untuk belanja 3 hari.dan 3 hari lagi dia akan kasi more cash.at that time aku memang sukakan dia sebab dia mature.money is a bonus.and aku tau apa yang korang nak tahukan..I LEFT HIM BECAUSE DIA MULA MINTAK YANG PELIK PELIK.what!ingat all this orang kaya ikhlas ke.begitu jugak dengan orang dalam entertainment business itu.ingat what kau glamour means you can do whatever you want la.all bullshit!thats why aku tak suka orang orang dalam industri entertainment malaysia.

and women nowadays..mana yang perasan VOGUE,FABOLOUS ala KIMORA..DAMN LAWA tuh..please appriciate your gift.tak payah lah nak menyundal.dah tuh sombong konon sangat lawa and all the people in the world is watching you.dan boyfriend kau sorang hensem dan berduit.tahu tak yang anda sangat LOSER!GET A LIFE!

Wednesday, April 15, 2009

MENJAWAB TAG DARI CIK KASEH MUCUK

bila kena tag kenalah jawab.ini maknanya..SAYA MEMBACA BLOG ANDA.thats why i realise i had been tag.mana yang aku tak perasan sorry..maybe im to busy to read and miss it.

1) nama timangan
family call me ADIK.my significant other call me MUMMY or B or KAU bila piss off.BFF since kecil call me LINA.close friend call me SHA.new friends call me NIA so that its easy nak bezakan mana yang aku patut entertain lebih.

2) anda seorang yang.......
sangat obsess dengan kucing,kebersihan(tidak boleh tidur malam jika rumah sepah),sukakan entertainment dan jarang menunjukkan kesedihan.banyaknya kemarahan.(to state a few)

3) insan istimewa dan kenapa dia teramat istimewa..
MUM N DAD as they love me unconditionally.my oldest bro.thanks for all the help.AFIQ as for our ups and down but we still together.FRIENDS..i cant mention name but you know who you are.and my "BABIES"..GARY,KECIK,BELLA,MAXY and EVA.

4) lagu kesukaan sekarang..
i love music.any kind of music.music is life.kalau fave buat masa sekarang boleh katakan lagu VIDA LA VIDA by COLDPLAY and all the RAVE music.

5) warna kegemaran
blue,red,black,white

6) benda wajib dalam handbag..
camera,handphone,kunci rumah dan ofis,wallet,bil bil,make up..basically hand bag dah macam luggage.

7) kali terakhir menangis...
herm last week menonton rewind OPRAH VALENTINE EDITION

8) tag
ha kau yang baca nih.kau dah bacakan.ha kau la kena tag.dah pi buat sekarang.

MY NEW BOYFRIEND....OUCH


CHRIS PINE...setelah menonton filem BLIND DATING lakonan you hampir 5 kali dan menangis setiap kali menonton...this time you jadi CAPTAIN KIRK pula dalam STAR TREK latest.ahhhh what a damn good choice!!!

note pad : dah jangan tengok lama lama.jangan sentuh.pi main jauh jauh kat tempat lain.LOL.

Tuesday, April 14, 2009

SILA AMBIL PERHATIAN

sidebar untuk link link blogger yang lain sudah ditambah.jadi sesiapa yang nak aku link blog dia silakan beritahu.aku sedia "menglink".

harini hanya mahu bagi nasihat pada rakan rakan,adik adik semua.especially female.kalau pergi bertemu seseorang yang baru anda kenali make sure food dan beverage anda yang self service perlulah anda ambil sendiri.
baru baru ini menonton rancangan crime investigation di astro.ianya mengenai seorang perogol bersiri pada tahun 90an.tak ingat tahun apa.modus operandinya adalah menjemput kenalan yang baru dikenalinya melalui iklan di surat khabar dan sebagainya untuk lunch di restoren yang ramai pelanggan(supaya lebih dipercayai untuk berjumpa) serta self service.dimana dia akan mengambil untuk anda(kononnya baik hati).semasa mengambil makanan @ minuman beliau akan memasukkan sesuatu didalamnya supaya anda "sasau" dan akan mengoffer untuk menghantar pulang.dalam perjalanan beliau akan merogol mangsa yang sudah lemah dan tidak berdaya melawan.
kes terbongkar apabila seorang mangsa dibunuh.beliau dipercayai jadi begini kerana cintanya pernah ditolak semasa remaja.

note pad : beware bila keluar dengan orang yang baru dikenali.dont except drink or food from someone you barely know.perempuan syco yang pernah aku ceritakan suka kenal someone dari chatting.bila bagi nasihat dia hanya berlagak "know it all".jangan sampai aku cakap "i told you so" kat kau nanti.

Monday, April 13, 2009

WEEKEND YANG PELIK.AKU BERLAKON DRAMA?

weekend ini antara yang paling hectic.sabtu aku keluar bersama azmir rakan dari facebook.lepaking di sanctuary.sangat menarik.tak pernah pulak aku ke tempat ni waktu siang.we both chill sampai jam 6 baru ke tempat lain.then after we watched "CONFESSION OF A SHOPAHOLIC"(a good movie for those yang suka pakai credit card)went to tesco to buy cat food.went back home at almost 11pm.damit sangat tired.
then ahad dapat jemputan dari Cik Mat dan Sam yang FABOLOUS untuk jadi extra dalam drama.mereka merupakan production manager.sangat baik dan funny.fun to be with.ini adalah kali pertama aku jadi extra.memang tak pernah buat dan tak ingin nak buat.not my cup of tea.tetapi pengalaman pertama very interesting.membuat drama atau movie sangat difficult.long hour.dan kena tukar wardrobe banyak kali.aku dengan afiq hanya menjadi pelanggan pelanggan restoren yakni pelakon pacak sahaja.ok lah untuk pengalaman dan duit.nanti akan ada lagi yang we both kena jadi extra.krew krew dan semua sangat fun dan baik.pelakon utama NORMAN HAKIM,ZARINA ZARNUDDIN,BADRUL MUHAYAT dan NABIL MENTOR antara yang aku jumpa.sangat nice dan tidak sombong.kecuali NABIL.tak ada makna aku nak tegur dia dulu.ZARINA pun tegur aku dulu walaupun aku segan kerana dia sangat beautiful and nice.

norman hakim pelakon kontroversi.walaupun kontroversi tapi sangat nice and macho.

zarina zarnuddin yang sangat nice and beautiful.

korang nampak apa ni?lipas kat restoran lokasi pengambaran.kat mana tau?ha teka sendirik.
sesi pengambaran sedang dijalankan.tu pic kecil norman punya scene.
perkara paling sakit:menunggu

menunggu lagi

dan lagi....
dan lagiiiiii.....
dan tunggu lagiiiii....

akhirnya..WRAP!sam pengsan sambil pose setelah shooting wrap.LOL.
it is a good experience.memang susah dan long hour untuk shooting.patutlah crew semua gila gila.mungkin akan cuba lagi selepas ni.bukannya aku nak jadi pelakon pun.saja sekadar pengalaman.di kebanyakan pic muka agak kelat sebab penat.

Friday, April 10, 2009

MENJAWAB TAG DARI KAKIJALAN

1. Orang luar sana tak kenal kamu.Perjelaskan siapa kamu.
aku adalah seorang penyelamat kucing terbiar.anak paling bongsu dalam keluarga.kekasih yang annoying.adik yang menyusahkan dan kawan yang sangat fun to be with.
2. Sikap kamu yang 'mantap'?
obsessive compulsive.
3. Sikap kamu yang sangat jelek?
sangat suka membebel dan bercerita mengenai everything and anything hingga people get annoy.
4. Apa gajet yang sentiasa kamu bawa?
handphone dan kamera.
5. Dah berapa HP kamu pakai selama ini?
tidak banyak hanya 2 atau 3.tidak sukakan handphone yang complicated.hingga kini hanya memakai yang murah.handphone hanya untuk call dan sms.
6. Siapa bestfriend kamu?
tiada.hanya ada good friends.
7. Siapa yang kamu sayang selain family kamu?
diri sendiri,tuhan,my significant other dan "anak anak".
8. Lagi 10 tahun kamu jadi apa?
mungkin membuka perniagaan sendiri dan mempunyai keluarga.
9. Kata-kata hikmah yang pernah kamu dengar & paling kamu suka?
peduli apa orang kata dan jadi diri sendiri.
10. Dalam blog kamu, sudah ada berapa followers?
81.thanks to all.hope you read my blog.
11. Senaraikan followers yang paling kamu suka? (Tak kira kuantiti). Kenapa?
semua kerana aku juga follow cerita mereka.
12. Makhluk Tuhan Paling Hot yang mahu di tag:
tiada makhluk tuhan paling hot.hanya mahu tag semua.

ANTARA REALITY SHOW KATEGORI STUPID

disini aku nak bagitau aku sudah delete posting yang lama.jadi yang tinggal hanya posting yang bermakna untuk diri dan menarik.ada juga yang akan aku bawa ke depan.sebab aku notice orang tak suka baca posting yang sebelumnya(kalau anda membacanya anda hanyalah 20% dari mereka yang membaca)jangan tipulah baca sebab aku sendiri tak baca posting semua yang sebelumnya.hanya baca yang latest latest sahaja.so posting yang belakang dah tinggal sikit.kalau rajin baca,jenguk jengukla.plus WTF aku buat blog kalau tak nak orang baca?
semalam kali pertama menonton PARIS HILTON MY NEW BFF.siapa yang slow sangat tuh BFF means BEST FRIENDS FOREVER.antara reality show yang sangat aku tak boleh terima.hey ada ke patut nak cari best friend by reality show?WTF!.anyway i watch it so that aku boleh kutuk the show today.nanti pun nak tengok lagi.suka tengok kebodohan orang.peserta pula merayu rayu agar dapat jadi best friend PARIS HILTON.stupid piang betul.

note pad : siapa yang nak tengok wanita wanita yang bodoh ini boleh tengok the show at MTV.

BILA MAT SALEH PAKAI BAJU MELAYU


oooohhh how sweet seing DAVID ARCHULETA pakai baju melayu.artis kita ada ke macam ni.artis malaysia banyak yang hipokrit dan malu dengan bangsa sendiri.oi!pergi blah dari malaysia la oi artis yang berlagak Hollywood tuh.

note pad :credit to sultan muzaffar

Thursday, April 9, 2009

PENGEJAR PENGEJAR HANTU

anyone menonton GHOST HUNTER semalam?sangat interesting.one of the best episode ever!semalam mereka telah ke castle lama yang sekarang dijadikan hotel.damn big the castle you know.anyway dikatakan seorang puteri telah mati diatas katil didalam biliknya satu masa dahulu.jadi pekerja disitu sentiasa mengalami peristiwa pelik seperti mendengar puteri ini seakan ingin bercakap dengan mereka,bunyi tapak kaki sedang berjalan dan sebagainya.
sedang mereka melakukan eksperimen beberapa peristiwa pelik berlaku seperti serpihan kaca yang tiba tiba datang entah dari mana.mereka juga masuk ke bilik puteri berkenaan dan cuba untuk berinteraksi dengan puteri tersebut.tetapi hampa.setelah itu mereka mula meneliti bahan bahan yang mereka dapat sekiranya ada perkara ganjil.i am so damn amaze with what they discover!!bunyi tapak kaki yang didengari sangat jelas.damit.masa nih aku dah goosebump.then to quote of what 1 of the investigator had said "the best EVP ever gotten"ialah bukti seterusnya apabila mereka berada di dalam bilik puteri.

damit!!masa ni aku rasa goosebump maksimum.tapi suara princess tu amat shahdu(like how a princess sound)

note pad : unlike seekers stuff yang banyak con people.aku lagi suka GHOST HUNTER.kalau GHOST HUNTER con people(banyak video di youtube mengatakan mereka penipu) pun i dont mind as they are much better than Malaysian made series.
SILA BACA POST DI BAWAH.

SILA BACA UNTUK KEBAIKAN BERSAMA

soalan 1 : jika anda blog hopping adakah anda hanya membaca latest entry sahaja?dan tidak entry mereka yang sebelumnya?
jawapan aku : yes sometime.melainkan blog itu disukai ramai.MAKA dengan ini aku akan MENDELETE sedikit demi sedikit entry yang lama kerana ketika itu aku tidak blog hopping dan kamu tidak membaca entry yang lama.entry yang lama jika dirasakan menarik akan aku bawa ke depan.yang tidak menarik akan didelete.KAMU tentu kurang suka jika setelah blog hopping barulah mereka membaca blog kamu right?tetapi hanya membaca yang latest..
soalan 2 : adakah menulis blog untuk dibaca orang lain?
jawapan aku : YES.WTF aku nak waste time tulis blog kalau orang tak membaca atau aku sendiri tak membacanya.kalau tak mahu orang lain baca baik buat private.blog adalah untuk ekspresi diri.bagi aku ekspresi orang lain mengenai cerita yang aku ingin sampaikan sangat menarik.ada yang aku terima..dan yang aku tak terima aku buat tak peduli sahaja.
soalan 3 : membaca blog lain?
jawapan aku : YES.tetapi terus terang hanya membaca entry yang latest.jika blog kamu menarik akan aku baca post yang lama.aku tidak nyatakan yang blog aku menarik.but let me ask you the same question..BAGAIMANA ANDA MENARIK PENULIS BLOG LAIN MEMBACA BLOG ANDA?seriously i will said by BLOG HOPPING.kamu?tetapi dengan ini aku ingin nyatakan aku akan mengurangkan blog hopping.kerana bila aku add self sebagai follower aku punya tabiat "oh aku mesti baca blog mereka.because if not mesti mereka tidak membaca blog aku..apa aku rasa?mesti feel like nak tutup saja blog".jadi ingin aku tanya..kalau anda tidak ada masa membaca blog yang anda follow dan mereka juga follow anda sebab anda follow mereka..why in the first place kamu jadi follower?jadi dont become a follower to expect people to follow you but you don't read their blogs.

note pad : say whatever you wanna say.ini bukan soalan tag.ini hanya kenyataan self made.

Wednesday, April 8, 2009

DAMN FUNNY!MESTI TONTON!


ada banyak lagi video dia orang kat youtube.semua aku gelak gila babi sebab si "KOQ" yang muka macam faizal tahir ni (aku syak dia adik faizal tahir.yeke?) suka tiru mamat saujana yang dah jadi lembut masa audition ONE IN A MILLION.

note pad : must watch this guys!!!!

THE CELEBRITIES I SHOULD GET MARRIED WITH

disebabkan keadaan yang sangat bosan aku telah menjawab kuiz di FACEBOOK-CELEBRITIES YOU SHOULD GET MARRIED WITH.dan jawapannya amat memberangsangkan.
dengan ulasan :You should marry Johnny Depp. You like the bad boy turned good type, the hotel room trasher turned loveable daddy type. He is your soul mate..

note pad : i do like bad boy!and johnny deep ergh!aku suka dia dari 21 JUMP STREET lagi.

BAPAK BOSAN!



sangat bosan di ofis jadi mulalah aku ambil "konon comel" picture pakai webcam.untuk semua yang mendoakan keselamatan aku..aku ucapkan berbanyak terima kasih.its all i need.setakat ini nothing happen but i still receive smses and email dari mereka.damit la.tapi ignore sahaja.thanks again.

note pad :kat ofis pakai spek hitam!bapak stylo!

Tuesday, April 7, 2009

DOAKAN AKU SELAMAT

posting di bawah aku terpaksa edit nama nama kerana telah menjadi kes polis setelah aku menerima ugutan dari mereka berdua semalam.kenapa aku yang kena ugut sedangkan mereka yang salah.mak si cibai ni pun sama backing anak yang dah clearly menyusahkan dia.nak ke orang datang ke rumah bertalu talu cari anak kau.dan si betina kononnya telah mengadu kepada rakannya DSP bukit aman bahawa aku penagih dadah tegar.aku ketawa besar.oi betina nak cek air kencing cek la.kau tu yang kena kencing macam macam dengan jantan tu.kau ugut nak datang serbu rumah aku kan.nak cari aku kat rumahkan.semua!dia yang curi barang aku dia nak ugut aku?hey aku ada gambar lelaki tu sedang buat something yang boleh jadi bukti besarla.try lah buat apa apa kat aku.ingat kita tak ada undang undang ke.so kalau kawan kau yang DSP tuh tolong kau aku nak tanya apa kes nya.dah aku malas cakap lebih sebab dah jadi kes polis.

note pad :doakan aku selamat dari manusia yang tak sedar diri ini.

Sunday, April 5, 2009

POSTING MENCARUT.JANGAN BACA KALAU ANDA SEDANG HAPPY

weekend yang cibai.setelah beriya iya nak menonton JAMIROQUAI kekasih hati di sepang semalam..sudah pun bersiap..sudah pun bergerak hendak menuju ke sepang kereta kakak aku pulak buat hal.pergi ke bengkel mereka kata tak boleh settle.aduh tak tahu ke aku nak jumpa kekasih ku JAY KAY ni.gila frust.memang gila babi frust.tapi aku kesian dengan kakak aku.nasib baik tiket free.kalau berbayar(100RM tuh)mau aku guling guling kat jalan tadi.ah tolonglah JAY KAY datang lagi ke malaysia."i sanggup tunggu u.next time menaiki cab dari damansara ke sepang pun i sanggup".

semua serba tak kena.lelaki yang aku anggap sebagai abang sudah bertukar menjadi TOTAL CIBAI.nak je aku post kan picture kau kat blog nih dan di facebook.biar semua kenal.girlfriend kau pun mulut macam babi.kau tak kenal abang aku yang aku tak mengaku abang lagi dah ni perangai macam mana.orang lain pun hisap dadah tapi tak mencurik macam kau.PLAYSTATION aku kau ambik dan jual.duit aku RM400 kau curi.dan macam macam lagi.jangan cakap aku tak appriciate apa kau buat..apa kau dah tolong aku.tapi pikir la perangai kau macamana.

kau cakap kau tak hutang aku ye.macam babi.berapa ramai cari kau.kalau exwife kau suruh aku bagi statement kat mahkamah pasal perangai kau..aku akan pastikan kau tak dapat jumpa anak kau forever.anak kau pun dah lupa kau bapak dia.sedarlah aku sayang kau macam abang tapi apa kau balas kat aku.aku cuba contact kau tapi kau off kan handphone.dah tuh girlfriend kau boleh sound aku balik!oi BETINA kau ingat kau siapa ha.kau belum tahu lagi perangai dia tuh macamana.cinta konon.kau tuh dah tua.dia pernah cakap dia nak kau support dia and buat stok main je.buatla cara dah tua woi.(note:jap aku sms kau suruh baca blog aku ni)

aku doakan kau berdua..korang tak kan senang dunia akhirat.berhenti la menipu.satu hari nanti kau akan tahu jugak.karma.what goes around comes around

note pad :korang semua tolong doakan manusia ini supaya sedar.saja nak lepas geram.hujung bulan asyik nak marah je

Saturday, April 4, 2009

TOLONG ANDA PERLU GROW UP

weekend sekarang amat membosankan.kalau tidak keluar menonton wayang atau shopping aku akan hanya duduk dirumah watching tv.aku "couch potato" so tak ada hal menghabiskan masa menonton tv sepanjang hari.fun.

semalam seperti ingin membeli tiket ke speedzone party.tetapi cancel selepas membaca berita dalam paper mengatakan JAWI dan polis akan buat raid.aku tak mahu ambil risiko.jika ke party aku mana ada pakaian sopan.semua seksi.aku tidak seksi.tetapi bagi pandangan kaum kaum jabatan agama pakaian itu akan di cas seksi.takkan aku ke party dengan berbaju kurung.am i right?seorang kawan berkata yang dia akan pergi berbikini(o dia lelaki)aku balas "baik jangan nanti kau orang pertama dia angkut sebab kurang sopan dikhalayak ramai"

ada yang tidak paham dan melenting dengan kenyataan yang dilakukan JAWI dalam akhbar semalam mengenai party ini.mereka menyatakan yang "alah kita pergi clean la jangan minum or telan dadah".oh nama pun jabatan agama.pergi ke party yang dianjurkan arak juga salah.aku tidaklah pandai sangat dalam bab agama.aku hanya diam.nanti dicas sebagai ustazah.tetapi janganla jahil sangat.kau mahu kena panah petir sambil berparty ke?

aku juga ingin pergi tetapi aku pikir kalau tak pergi pun i got nothing to loose.banyak lagi party akan datang.kenapa perlu melenting dengan jabatan agama dan polis untuk party ini.oh grow up lah.banyak lagi masalah di dunia ini seperti masalah kebuluran,kemiskinan dan sebagainya.

kalau ada yang terasa hati lepas membaca..aku peduli hape.ini blog aku.aku juga berparty tetapi tidak melenting dengan perkara seperti ini.pikir la dengan matang.

Friday, April 3, 2009

ANAK ANAK YANG DIVA

"anak anak" mummy and daddy makin diva sekarang.mummy and daddy nak beli sangkar buat kamu semua supaya tidak cakar sofa,melepas merata rata atau sibuk nak makan makanan mummy.kamu semua mungkin akan lebih disiplin.jahat je mummy grounded masuk sangkar.PAHAM!


"LAJU DAN GARANG 4" OH DAMIT!SANGAT BEST!


terlalu excited ingin menonton first day filem ini semalam dalam hujan pun aku redah bersama afiq ke cineleisure damansara.aku kurang meminati filem sebegini.mostly hanya kaum lelaki sahaja yang sukakan filem aksi dengan gadis gadis hot serta kereta kereta yang melakukan aksi "gila susah nak percaya" menghiasi jalan cerita.tetapi aku kecualikan filem ini sebab sudah mengikuti dari yang mula hingga kini,semalam.

10 minit filem ditayangkan mata sudah terbeliak dan keluar ayat ayat dari mulut kami seperti "hish!" "mak ai!" "gila babi ah" dan "ha mampus pun kau!".inilah yang aku boleh ulas mengenai filem ini.dari 10 bintang aku kasi 9 sebab ada yang aku tak puas hati.adake patut dia mati!ha kalau nak tahu siapa kenalah tengok sendiri.bagi peminat FAST AND FURIOUS..this 1 is a satisfaction!

note pad : others film yang sudah ditonton and very recommended from me is DRAGONBALL EVOLUTION and RACE TO THE WITCH MOUNTAIN.sangat best.

OH SPEEDZONE!KENAPA AKU DILARANG BERPARTY

Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (Jawi) memberi amaran dan melarang umat Islam menyertai acara Speedzone Tour yang akan berlangsung esok di Menara Kuala Lumpur (KL) kerana didakwa membabitkan pesta arak.

Pegawai Perhubungan Awam Jawi, Tuan Asmawi Tuan Umar, berkata orang Islam yang menyertai acara itu boleh didenda sehingga sehingga RM5,000 atau penjara tidak melebihi tiga tahun atau kedua-duanya.

Beliau berkata, larangan ke acara yang sudah masuk tahun keempat itu dibuat berikutan aduan orang ramai mendakwa lebih 80 peratus pengunjung adalah remaja Islam yang pulang dalam keadaan mabuk serta tanpa segan silu berpakaian dan berkelakuan tidak senonoh.

“Orang Islam diminta supaya tidak terbabit, mengunjungi, menyertai atau apa saja keadaan yang menyebabkan mereka berada di lokasi acara berkenaan kerana ia bertentangan dengan Akta Kesalahan Jenayah Syariah (Wilayah Persekutuan) 1997 di bawah Seksyen 19(1) yang menyatakan mereka yang minum minuman memabukkan di mana-mana kedai atau tempat awam adalah satu kesalahan dan jika disabitkan kesalahan boleh didenda tidak lebih RM3,000 atau penjara tidak lebih dua tahun atau kedua-duanya.

“Seksyen 19(2), akta yang sama menyatakan sesiapa yang membuat, menjual, menawarkan atau mempamerkan untuk jualan, menyimpan atau membeli minuman yang memabukkan adalah melakukan suatu kesalahan dan boleh didenda tidak melebihi RM5,000 atau penjara tidak lebih tiga tahun atau kedua-duanya,” katanya dalam satu kenyataan di sini, semalam.

Berdasarkan laman web www.speedzonetour.com, acara itu dianjurkan Speedzone Entertainment dengan kerjasama beberapa syarikat termasuk syarikat arak terkemuka, Carlsberg sempena Perlumbaan Grand Prix F-1 Malaysia di Sepang, Ahad ini.

Ia dijadualkan berlangsung esok bermula jam 6.00 petang hingga 3.00 pagi dengan harga tiket RM48 atau RM68 dan hanya mereka yang berumur 18 tahun ke atas dibenarkan masuk.

sumber : BERITA HARIAN ONLINE

note pad : nasib baik tak beli tiket lagi!apa pun respek saja keputusan ni.